Vivarium voorbereidingen

Posted on september 06, 2016
0

VivariumZoals jullie misschien al weten zal ik met een stand op het Vivarium staan, naast mij zal Aqua-Ferrytale staan (de aquarium speciaal zaak waar ik elke zaterdag werk). Ik wil een aantal showbakjes op mijn stand neerzetten, en ben nu al druk bezig met de inrichting van mijn stand. Er zijn een aantal promotie artikelen die ontworpen moeten worden, gelukkig hoef ik dit zelf niet te doen; bedankt Oscar de Haan voor het ontwerpen tot nu toe en wat nog komen gaat! Is er iets wat jullie graag terug zou zien op mijn stand? Laat het weten in de reacties!

Naast mijn stand mag ik ook een workshop geven op het grote podium, hierbij ga ik waarschijnlijk een 120 cm aquarium scapen. Hiervoor moet ik nog een plan maken en de benodigde spullen regelen. Ik hoop jullie allemaal te zien bij het grote podium, en anders misschien bij mijn stand!

Ook doe ik natuurlijk weer mee aan de Dennerle Scapers Contest! En er zijn nog genoeg plaatsen, dus ik daag jullie allemaal uit het tegen mij op te nemen! :) Hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Het is altijd erg gezellig, je hebt niets te verliezen en je ziet tussen het scapen door hoe de beurs wordt opgebouwd vrijdag (zodat je zaterdag meteen door kan rennen naar jouw benodigdheden). Aanmelden kan door contact op te nemen met team Vivarium.
Dennerle Scapers Contest (meer…)

Stel, je zit al een tijd te denken aan de aanschaf van een mooi beplant aquarium. Wat heb je hier dan allemaal voor nodig?

Natuurlijk begint het allemaal met het aquarium, deze zijn er in verschillende vormen en maten. Ruimte gebrek is geen excuus meer; Dennerle heeft nano cubes vanaf 10 liter.
Bij (grotere) aquaria is het handig om na te denken over de plek waar het aquarium moet komen te staan, door het (vele) water, soil/grind en stenen weegt het geheel al snel meer dan verwacht. Sommige merken bieden kasten aan die precies onder het aquarium passen, hiermee zit u altijd veilig.
Dennerle 10L cube

Als de maat van het aquarium en de plek zijn vastgesteld, is het handig een ‘onderlegger’ aan te schaffen, dit is een zachte schuimmat waardoor het aquarium stabiel zal blijven staan. Hierdoor kunnen er vroeg of laat geen drukpunten ontstaan wat kan zorgen voor een zwakke plek of barst in het glas. Bij aquaria van Dennerle zit altijd een passende onderlegger.

Verlichting is het volgende punt; de meeste merken met grote aquaria hebben standaard TL-buizen boven het aquarium hangen, het is belangrijk dat deze wel op tijd vervangen worden (zie artikel verlichting). Een andere optie is natuurlijk led verlichting, wat een stuk langer meegaat, energie zuiniger is en nauwelijks warm wordt. Led verlichting zit meestal standaard bij de iets kleinere aquaria. Lees hier meer over verlichting.

(meer…)

Trigon 190L Aqua-Ferrytale

Posted on april 06, 2016
0

Afgelopen zaterdag (2-4-’16) heb ik de Trigon bij Aqua-Ferrytale opnieuw gescaped, zie hier het resultaat en de opbouw!

Trigon 190L Aquascape

Trigon 190L AquascapeTrigon 190L Aquascape

IMG_9371IMG_9381IMG_9395IMG_9400IMG_9404IMG_9430

Page 1 of 6123456