Over mij

romy

[lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”] Wie ben ik? Ik ben Romy Verlaan, ik ben 20 jaar en al vanaf mijn zesde bezig met aquaria. Het begon na veel gezeur bij mijn ouders met de klassieke goudvis, in een veel te klein aquariumpje. Iets later, na veel lees werk, kwam ik er achter dat ik een groter aquarium nodig had. Na al mijn zakgeld (1 euro per week) bij elkaar gelegt te hebben, was ik de trotse eigenaar van een 60L aquarium. (Wat nog veel te klein is voor een goudvis!) Toen ik dit pareltje in huis gehaald had, begon het aquarium virus bij mijn vader ook weer te jeuken. Hij heeft vroeger namelijk ook altijd aquaria gehad. Dit hield in dat er dus nog een aquarium opgestart werd, dit werd een tropisch plantenbakje. Wij wilden al snel meer, dus kwamen we terecht bij Aqua-Ferrytale, een prachtige aquarium-speciaalzaak. Hier hebben wij veel geleerd en wij bleven thuis projecten opbouwen, tot dat er 6 aquaria stonden.

Ondertussen viel ik wel op, als jong meisje in de aquaria hobby. Hierdoor mocht ik af en toe “helpen??? bij Aqua-Ferrytale, dit vond ik natuurlijk helemaal geweldig, en ik leerde er heel veel van. Ik ondekte mijn passie: aqua-scapen en planten aquaria.[/lgc_column][lgc_column grid=”50″ tablet_grid=”50″ mobile_grid=”100″ last=”false”]In 2012 stuite ik toevallig op de scapers wedstrijd van Vivarium, ik melde mijzelf aan, in de hoop dat er nog een plek was. Vrij snel daarna kreeg ik goed nieuws en begon mijzelf voor te bereiden. Gelukkig werd ik gesponsord door Aqua-Ferrytale. Toen het eindelijk zover was, zag ik dat ik het enige meisje was van de hele wedstrijd. Na een heel weekend Vivarium kwam op zondagmiddag de prijsuitreiking. Ik ben tweede geworden.

Hierna bleef ik natuurlijk aan de slag met beplante aquaria, ik bleef heel erg veel lezen, waardoor ik steeds meer leerde over de plantengroei. Een bakje inrichten is natuurlijk één ding, maar het onderhoud moet zeker niet onderschat worden. En nu zijn we in het heden beland, ik ben ondertussen 20 jaar, de studie toegepaste biologie afgerond en werk nog steeds bij Aqua-Ferrytale. Nu verzorg ik aquascaping demo’s in Nederland en België, die vaak verzorgd worden door Aquaflora, die mij nu ook sponseren met producten en planten.

Romy Verlaan [/lgc_column]

0